Előétel:
Hozzávalók:70 dkg érett paradicsom, lehetőleg lucullus
1 közepes méretű uborka
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg szárított fehér kenyér
1/2 l víz
4 evőkanál olívaolaj
1 bő evőkanál borecet
só
frissen őrölt feketebors
1 közepes méretű uborka
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg szárított fehér kenyér
1/2 l víz
4 evőkanál olívaolaj
1 bő evőkanál borecet
só
frissen őrölt feketebors
Elkészítés: A paradicsomokat leforrázom, majd
lehúzom a héjukat. Félbe vágom, kimagozom és utána apróbb darabokra
metélem és egy nagy tálba teszem. Mellérakom a szintén darabokra metélt,
korábban meghámozott uborkát, a paprikadarabokat, majd melléteszem a
fokhagymát, a fűszereket, az olajat és a borecetet. A már egy napja ázó
szikkadt kenyeremet kicsit kinyomkodom és szintén a tálba teszem.
Botmixer segítségével igen alaposan elsimítom az egészet. Ezután
megkóstolom, és ha mindent rendben találtam, akkor jegesen hideg vízzel
felöntöm. Ha van kedvem és szeretnék szép, homogén levest, akkor
leszűröm és úgy tálalom. A leveshez fokhagymás olajban pirult
croutonokat kínálok.
Főétel:
Aszaltszilvás csirkemell |
|
Hozzávalók:
- 2 szép csirkemell,
- 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva,
- 1 db tojás,
- 3-4 evőkanál liszt,
- 1 dl tej,
- 2 szem összetört szegfűszeg,
- 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula),
- ízlés szerint só és törött fehér bors
Elkészítése:
A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A
fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a
hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen. Az aszalt szilvát
lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót
teszünk. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem
töltött szilvát teszünk, majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval
összetűzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfűszeggel, a borssal
megfűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk, és annyi
liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sűrűségű
masszát kapjuk belőle. A megtöltött húsdarabokat megsózzuk, ezután
lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc
alatt szép pirosasbarnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás
csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. Kissé munkaigényes, de igazi
különlegesség.
Desszert:
Hozzávalók:
250 g kajszibarack
150 g babapiskóta
100 ml feketekávé
Krémhez:
200 g málna
5 evőkanál baracklikőr
2 tasak Dr. Oetker Tiramisu Krém
150 ml tej
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Ezenkívül:
Kakaópor (cukrozatlan) a díszítéshez
Előkészítés:
A kajszibarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
A babpiskótát szorosan egymás mellé egy üvegtálba (kb. 25 x 18 cm) fektetjük. A lehűtött kávéval meglocsoljuk. A barack szeleteket a piskótára fektetjük.
A tiramisu krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 150 ml tej és 200 ml habtejszín keverékével és a Bourbon vaníliás cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a baracklikőr. A málnát óvatosan a krémbe forgatjuk. A krémet a barack szeleteken egyenletesen elsimítjuk, tálalás előtt néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a desszertet kakaóporral meghintve díszítjük.
250 g kajszibarack
150 g babapiskóta
100 ml feketekávé
Krémhez:
200 g málna
5 evőkanál baracklikőr
2 tasak Dr. Oetker Tiramisu Krém
150 ml tej
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Ezenkívül:
Kakaópor (cukrozatlan) a díszítéshez
Előkészítés:
A kajszibarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
A babpiskótát szorosan egymás mellé egy üvegtálba (kb. 25 x 18 cm) fektetjük. A lehűtött kávéval meglocsoljuk. A barack szeleteket a piskótára fektetjük.
A tiramisu krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 150 ml tej és 200 ml habtejszín keverékével és a Bourbon vaníliás cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a baracklikőr. A málnát óvatosan a krémbe forgatjuk. A krémet a barack szeleteken egyenletesen elsimítjuk, tálalás előtt néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a desszertet kakaóporral meghintve díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése